Staże i szkolenia
W celu zdobycia doświadczenia i poszerzenia swojej wiedzy biorę aktywny udział w różnego rodzaju stażach naukowych i zawodowych oraz szkoleniach.
Staże naukowe
- prowadzenie badań naukowych w Uniwersytecie Bolońskim, Wydział Nauk o Żywności, Cesena Campus, Włochy, 01.04 – 30.04.2019 (1 miesiąc)
- Visiting Professor w Uniwersytecie Padewskim, Katedra Agronomii, Żywności, Zasobów Naturalnych, Zwierząt i Środowiska, Padwa, Agripolis Campus, Włochy, 01.03 – 31.03.2019 (1 miesiąc)
- prowadzenie badań naukowych w Uniwersytecie Bolońskim, Wydział Nauk o Żywności, Cesena Campus, Włochy, 01.09 – 10.11.2016 (2,5 miesiąca)
- wykładowca, Uniwersytet Medycyny Weterynaryjnej i Nauk Żywnościowych ONIRIS, Nantes, Francja, 12-15.06.2013 (1 tydzień)
- staż naukowy - NASA Synthetic Biology, Mountain View, California, USA, 26.11-12.12.2012 (2 tygodnie)
- Top 500 Innovators Science - Management - Commercialization, Stanford, Kalifornia, USA, 13.10-16.12.2012 (2 miesiące)
- wykładowca, Uniwersytet Medycyny Weterynaryjnej i Nauk Żywnościowych ONIRIS, Nantes, Francja, 02-07.04.2012 (1 tydzień)
- prowadzenie badań naukowych w Uniwersytecie Bolońskim, Wydział Technologii Żywności, Cesena Campus, Włochy, 07.01 – 31.03. 2012 (3 miesiące)
- wykładowca, Uniwersytet Medycyny Weterynaryjnej i Nauk Żywnościowych ONIRIS, Nantes, Francja, 23-28.05.2011 (1 tydzień)
- wykładowca, Uniwersytet J.J. Strossmayer w Osijeku, Chorwacja, Wydział Nauk o Żywności,
15.04-15.05.2011 (1 miesiąc) - prowadzenie badań naukowych w Uniwersytecie Bolońskim, Wydział Technologii Żywności, Cesena Campus, Włochy, 01.04 – 01.07.2008 (3 miesiące)
- staż w Uniwersytecie Nauk Rolniczych i Medycyny Weterynaryjnej, Cluj-Napoca, Rumunia, Food and Health – Socrates Intensive Programme, 18.02 – 3.03.2007 (2 tygodnie)
Staże zawodowe
- w Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Warszawie, Oddział Laboratoryjny Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku, 01.06-15.10.2011 (5 miesięcy - 240 h)
- w Zespóle Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie (szkolna praktyka pedagogiczna),
01-30.04.2005 (1 miesiąc) - w Zakładzie Cukierniczym „Jałowiec” S.C. w Częstochowie (praktyka studencka),
30.06-27.07.2003, 1.07-28.07.2004 (2 miesiące)
Ekspert
- Ekspert współpracujący z Punktem Kontaktowym Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO, działającym w Głównym Inspektoracie Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. Praca w następujących Komitetach: Komitet KKŻ FAO/WHO ds. Higieny Żywności; Komitet KKŻ FAO/WHO ds. Świeżych Owoców i Warzyw; (od 12.2015 r.)
- w warsztatach w ramach unijnego projektu Foresight "Żywność i żywienie XXI w." w zakresie „Innowacyjne surowce, innowacyjne produkty”, „Innowacyjne opakowania”, „Bezpieczeństwo żywności”, Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 09-11.02.2011 r.
Szkolenia (wybrane)
- Szkolenie, Training on Controls on Contaminants in feed and food, BTSF – Beter Training for Safer Food, organizowany przez Directorate-Genaral for Health & Consumers, 07-10.10.2014, Berlin, Niemcy.
- Poland - Silicon Valley Science and Technology Symposium, Revolutionary Materials, Sensors and Energy, Stanford University, California, USA, 15-17.11.2012 r.
- Wizyta studyjna w niemieckich parkach technologicznych w Aachen i w Dortmundzie, Niemcy, 19-22.06.2011 r.
- Kurs w zakresie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, organizowany przez Directorate-Genaral for Health & Consumers, Lizbona, Portugalia 19-21.10.2010 r.
- Szkolenie „Nadzór nad bezpieczeństwem żywności przy wdrażaniu Rozporządzeń (WE) 882/2004 (kontrole zgodności z prawem paszowym i żywnościowym oraz regułami dotyczącymi zdrowia zwierząt i dobrostanu zwierząt), 852/2004 (higiena środków spożywczych), 853/2004 (żywność pochodzenia zwierzęcego) oraz 2073/2005 kryteria mikrobiologiczne)” zorganizowane w ramach Polsko-Niemieckiego Projektu Współpracy Bliźniaczej „Wzmacnianie kontroli bezpieczeństwa żywności napromienianej”, WSSE, ul. Żelazna 79, Warszawa 22-24.05.2007 r.