STONA W BUDOWIE
Zapraszamy niebawem do odwiedzenia naszej witryny

W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika.
Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Prywatności.
Zamknij

Dr inż.

Małgorzata Nowacka

Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Wydział Nauk o Żywności Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Wydział Nauk o Żywności

Staże i szkolenia

W celu zdobycia doświadczenia i poszerzenia swojej wiedzy biorę aktywny udział w różnego rodzaju stażach naukowych i zawodowych oraz szkoleniach.

Staże naukowe

  • prowadzenie badań naukowych w Uniwersytecie Bolońskim, Wydział Nauk o Żywności, Cesena Campus, Włochy, 01.04 – 30.04.2019 (1 miesiąc)
  • Visiting Professor w Uniwersytecie Padewskim, Katedra Agronomii, Żywności, Zasobów Naturalnych, Zwierząt i Środowiska, Padwa, Agripolis Campus, Włochy, 01.03 – 31.03.2019 (1 miesiąc)
  • prowadzenie badań naukowych w Uniwersytecie Bolońskim, Wydział Nauk o Żywności, Cesena Campus, Włochy, 01.09 – 10.11.2016 (2,5 miesiąca)
  • wykładowca, Uniwersytet Medycyny Weterynaryjnej i Nauk Żywnościowych ONIRIS, Nantes, Francja, 12-15.06.2013 (1 tydzień)
  • staż naukowy - NASA Synthetic Biology, Mountain View, California, USA, 26.11-12.12.2012 (2 tygodnie)
  • Top 500 Innovators Science - Management - Commercialization, Stanford, Kalifornia, USA, 13.10-16.12.2012 (2 miesiące)
  • wykładowca, Uniwersytet Medycyny Weterynaryjnej i Nauk Żywnościowych ONIRIS, Nantes, Francja, 02-07.04.2012 (1 tydzień)
  • prowadzenie badań naukowych w Uniwersytecie Bolońskim, Wydział Technologii Żywności, Cesena Campus, Włochy, 07.01 – 31.03. 2012 (3 miesiące)
  • wykładowca, Uniwersytet Medycyny Weterynaryjnej i Nauk Żywnościowych ONIRIS, Nantes, Francja, 23-28.05.2011 (1 tydzień)
  • wykładowca, Uniwersytet J.J. Strossmayer w Osijeku, Chorwacja, Wydział Nauk o Żywności,
    15.04-15.05.2011 (1 miesiąc)
  • prowadzenie badań naukowych w Uniwersytecie Bolońskim, Wydział Technologii Żywności, Cesena Campus, Włochy, 01.04 – 01.07.2008 (3 miesiące)
  • staż w Uniwersytecie Nauk Rolniczych i Medycyny Weterynaryjnej, Cluj-Napoca, Rumunia, Food and Health – Socrates Intensive Programme, 18.02 – 3.03.2007 (2 tygodnie)

Staże zawodowe

  • w Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Warszawie, Oddział Laboratoryjny Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku, 01.06-15.10.2011 (5 miesięcy - 240 h)
  • w Zespóle Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie (szkolna praktyka pedagogiczna),
    01-30.04.2005 (1 miesiąc)
  • w Zakładzie Cukierniczym „Jałowiec” S.C. w Częstochowie (praktyka studencka),
    30.06-27.07.2003, 1.07-28.07.2004 (2 miesiące)

Ekspert

  • Ekspert współpracujący z Punktem Kontaktowym Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO, działającym w Głównym Inspektoracie Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. Praca w następujących Komitetach: Komitet KKŻ FAO/WHO ds. Higieny Żywności; Komitet KKŻ FAO/WHO ds. Świeżych Owoców i Warzyw; (od 12.2015 r.)
  • w warsztatach w ramach unijnego projektu Foresight "Żywność i żywienie XXI w." w zakresie „Innowacyjne surowce, innowacyjne produkty”, „Innowacyjne opakowania”, „Bezpieczeństwo żywności”, Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 09-11.02.2011 r.

 

Szkolenia (wybrane)

  • Szkolenie, Training on Controls on Contaminants in feed and food, BTSF – Beter Training for Safer Food, organizowany przez Directorate-Genaral for Health & Consumers, 07-10.10.2014, Berlin, Niemcy.
  • Poland - Silicon Valley Science and Technology Symposium, Revolutionary Materials, Sensors and Energy, Stanford University, California, USA, 15-17.11.2012 r.
  • Wizyta studyjna w niemieckich parkach technologicznych w Aachen i w Dortmundzie, Niemcy, 19-22.06.2011 r.
  • Kurs w zakresie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, organizowany przez Directorate-Genaral for Health & Consumers, Lizbona, Portugalia 19-21.10.2010 r.
  • Szkolenie „Nadzór nad bezpieczeństwem żywności przy wdrażaniu Rozporządzeń (WE) 882/2004 (kontrole zgodności z prawem paszowym i żywnościowym oraz regułami dotyczącymi zdrowia zwierząt i dobrostanu zwierząt), 852/2004 (higiena środków spożywczych), 853/2004 (żywność pochodzenia zwierzęcego) oraz 2073/2005 kryteria mikrobiologiczne)” zorganizowane w ramach Polsko-Niemieckiego Projektu Współpracy Bliźniaczej „Wzmacnianie kontroli bezpieczeństwa żywności napromienianej”, WSSE, ul. Żelazna 79, Warszawa 22-24.05.2007 r.