Dydaktyka
Na tej stronie znajdują się materiały dydaktyczne prowadzonych przeze mnie zajęć.
Prowadzę zajęcia z następujących przedmiotów:
- rysunek techniczny z elementami maszynoznawstwa,
- maszynoznawstwo przemysłu spożywczego,
- inżynieria procesowa,
- gospodarka energetyczna,
- właściwości fizyczne produktów spożywczych,
- współczesne trendy w nauce o żywności i żywieniu.
Materiały są dostępne na stronie w formie plików pdf.
Rysunek techniczny
Na stronie znajdują się materiały dydaktyczne z tematu: wymiarowanie, sprzęgła i napędy, armatura i rurociągi.
więcej... Maszynoznawstwo
Materiały do ćwiczeń z pomiaru ciśnienia i badania urządzenia chłodniczego znajdują się w tym miejscu.
więcej... Inżynieria
W tej zakładce umieszczone materiały pomocne w rozwiązywaniu zadań z filtracji i ekstrakcji.
więcej... Własciwości fizyczne żywności
Dostępne są materiały dot. pomiaru barwy produktów spożywczych oraz badania właściwości fizycznych proszków.
więcej... Wykłady
Nowoczesne opakowania żywności, Nowoczesne operacje wstępne w technologii żywności, Physical properties of dried food i inne.
więcej...