Publikacje

STONA W BUDOWIE
Zapraszamy niebawem do odwiedzenia naszej witryny

W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika.
Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Prywatności.
Zamknij

Dr inż.

Małgorzata Nowacka

Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Wydział Nauk o Żywności Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Wydział Nauk o Żywności

Publikacje

Na tej stronie mogą Państwo znaleźć publikacje naukowe mojego autorstwa.

Publikacje poruszają kwestie szeroko rozumianej nauki o żywności i zagadnień związanych z:

  • obróbką wstępną prowadzoną przed różnego rodzaju procesami technologicznymi,
  • suszeniem żywności i wpływem tego procesu na jej właściwości,
  • odwadnianiem osmotycznym tkanki roślinnej,
  • bezpieczeństwem materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Publikacje są dostępne na stronie w formie plików pdf.

Popularno-naukowe

foto

Publikacje popularno-naukowe znajdujące się w tym miejscu dotyczą zagadnień naukowych dot. żywności o charakterze przeglądowym.

więcej...

Oryginalne

foto

Na tej stronie dostępne są publikacje oryginalne, które ukazały się w czasopismach naukowych po recenzji.

więcej...

Monografie

foto

W tej zakładce umieszczone zostały publikacje, które ukazały się w formie książki.

więcej...